Vékonyréteg kromatográfia

Elvégzendő gyakorlatok:

  • 5.8  Ételfestékek elválasztása papírkromatográfiával (4 fő)
  • 5.2 Édesköményolaj vizsgálata szilikagél rétegen (4 fő)
  • 5.5 Aminosavak elválasztása cellulóz rétegen (4 fő)

 

ZH kérdések:

  1. Kromatográfiás technikák csoportosítása. Síkkromatográfiás technikák csoportosítása
  2. Fontosabb kromatográfiás rétegek jellemzése.
  3. Kifejlesztési technikák
  4. Az eluens kiválasztásának szempontjai
  5. A mintafelvitel technikái (lehetséges problémák, megoldások)
  6. Detektálás lehetőségei.
  7. A minőségi és mennyiségi meghatározások alapja

Oktatási segédanyag (pdf)

 

Gyakorlatok kromatogramjai:
8/1-8/3.csoport
8/4-8/6.csoport 

8/7-8/9.csoport

10/1-10/3.csoport

10/4-10/6.csoport

10/7-10/9.csoport

12/1-12/4.csoport

12/5-12/8.csoport

14/1-14/3.csoport
14/4-14/6.csoport


 

kiértékelőszoftver
(zip, kicsomagolás után az exe fálj futtatandó)
(Dr. Lázár István)